In 2017 heeft het importeren van auto’s uit Duitsland veel aan populariteit gewonnen bij de Nederlandse autogebruiker. De financiële voordelen van het importeren van een Duitse auto kunnen dan ook hoog oplopen. Wie overweegt om een auto in Duitsland te gaan kopen moet wel zorgen dat hij zich goed inleest en laat voorlichten.
Kosten
Wie auto wil gaan importeren vanuit Duitsland zal opmerken dat de gemiddeld autoprijs in Duitsland veel lager ligt, dan in Nederland. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er in Duitsland veel meer concurrentie is in de autobranche. Wel is het zo dat bij het importeren van een auto uit het buitenland niet alleen te maken krijgt met de aanschafprijs van de auto. Naast de vraagprijs van de auto krijg je ook te maken met:
- BPM (de belasting van personenauto’s en motorrijwielen)
- RDW Keuring
- Reiskosten/importkenteken of transportkosten
BPM
Wanneer je een auto wilt kopen met een gunstige BPM, dan doe je er verstandig aan geen nieuwe auto te kopen, maar een auto, die minimaal 3.000 KM op de teller heeft staan. Daarnaast moet de auto minimaal drie maanden oud zijn. De BPM ziet de auto die eigenlijk nog zo goed als nieuw is, na drie maanden toch als een “occasion.”
Geldige Duitse TÜV keuring
Wanneer je een auto koopt in Duitsland, dan doe je er verstandig aan om op zoek te gaan naar een auto met een geldige Duitse TÜV keuring. De auto die je in Duitsland koopt, moet je namelijk in Nederland nog bij de RDW over laten zetten naar een Nederland. kenteken gezet te worden. Hiervoor dient een bezoekje gebracht te worden aan de RDW. Het RDW neemt de keurig van de TÜV automatisch over. Wanneer een auto geen geldige Duitse TÜV keuring heeft, dan moet de auto in Nederland alsnog APK gekeurd worden.
Kortom, een auto importeren uit Duitsland heeft vele voordelen, maar er komt wel het een en ander bij kijken. Houd hier goed rekening mee en schakel een bedrijf in die al dit denk- en regelwerk uit handen neemt. Op deze manier heb je er zo veel mogelijk plezier van.